Wijzigingen Tuchtreglement

Wijzigingen Tuchtreglement

De Algemene Vergadering van de KNHB heeft in juni 2024 een aangepast tuchtreglement vastgesteld. Dit tuchtreglement is gepubliceerd op de website van de KNHB. Omdat het nieuwe seizoen weer start worden hieronder nogmaals alle wijzigingen uiteengezet. Voor vragen kan altijd worden geschakeld met tucht@knhb.nl.

Vierde gele kaart levert een schorsing op (Artikel 5.3 TR)
Als een speler een vierde gele kaart binnen de veldhockeycompetitie (volledige competitie inclusief play-offs) behaald, dan wordt deze speler ook voor één wedstrijd geschorst. Voorheen volgde er wel een schorsing bij een 3e, 5e, 6e, 7e, e.v. kaart maar niet bij de vierde. Deze kaart levert dus vanaf nu ook een schorsing op. Hiermee wordt voorkomen dat tegen het einde van de competitie spelers bewust een gele kaart halen om vrij te zijn van een schorsing aan het einde van het seizoen tijdens beslissende wedstrijden (gele kaarten in de beker én in de zaalcompetitie tellen apart).

Beroepstermijn Hoofdklasse (Artikel 7.2 TR)
De beroepstermijn tegen schorsingen die zijn uitgesproken door de Tuchtcommissie met betrekking tot een speler of teambegeleider uitkomend in de Hoofdklasse Veldhockey of Zaalhockey is verkort naar drie kalenderdagen. Voor alle andere schorsingen van de Tuchtcommissie blijft de beroepstermijn vijf werkdagen (tegen schorsingen op basis van gele kaarten is geen beroep mogelijk).

Kosten beroep (Artikel 7.2 TR)
Indien de geschorste persoon of zijn of haar vereniging een beroep indient tegen een schorsing dan dient uiterlijk op de laatste dag dat het beroep kan worden aangetekend door de KNHB €250,- te zijn ontvangen. Deze wordt teruggestort als de Commissie van Beroep de geschorste persoon vrijspreekt of de schorsing verlaagt.

Gescheiden registratie
In artikel 5.2 is nu expliciet vastgelegd dat rode en gele kaarten gescheiden worden geregistreerd m.b.t. de veldhockeycompetitie, de zaalhockeycompetitie en de beker.

Onverenigbaarheden leden commissie
In artikel 2.4 is expliciet vastgelegd hoe leden van de commissie van beroep moeten omgaan met onverenigbaarheden bij de behandeling van een zaak.

Aanpassing verwijzing
In artikel 8.2, lid 4 is een gedateerde verwijzing naar het Bondsreglement aangepast.

Deel deze pagina