Van Ass en KNHB verlengen niet: ‘het is een geweldige periode geweest’

Van Ass en KNHB verlengen niet: ‘het is een geweldige periode geweest’

De bondscoach van het Nederlands Hockey Elftal Dames Paul van Ass en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) hebben besloten geen nieuwe overeenkomst met elkaar af te sluiten. De prachtige gouden medaille die Van Ass met de Nederlandse dames van TeamNL tijdens de Olympische Spelen in Parijs won, vormt zo het slotstuk van een succesvolle samenwerking die twee jaar geleden van start ging. De KNHB en Van Ass werkten eerder ook al samen. In 2012 won Van Ass als bondscoach tijdens de Olympische Spelen van Londen zilver met de nationale herenploeg. En ook twee jaar later won het Nederlands Elftal Heren zilver, tijdens het WK in Den Haag.

Paul van Ass: “De afgelopen twee jaar ben ik met veel plezier bondscoach geweest van een geweldige en ambitieuze groep dames. Een groep waarvan telkens weer verwacht wordt dat ze een gouden medaille winnen. Maar iedereen die met topsport bekend is, weet dat winnen nooit een vanzelfsprekendheid is. En dat je daar met elkaar heel hard voor moet werken. Samen zijn we het avontuur aan gegaan. De reis die we afgelegd hebben was bijzonder en het is geweldig dat we die samenwerking hebben kunnen bekronen met een hele mooie gouden medaille in Parijs. Maar nu is het tijd om vooruit te kijken. Ik voel dat ik nu niet een avontuur wil aangaan van vier jaar, naar de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles. Het was ontzettend mooi, ik ben trots op wat we met elkaar bereikt hebben en ik kijk dan ook met een heel goed gevoel terug op een gouden periode.”

Clarinda Sinnige, technisch directeur KNHB: “Paul is twee jaar geleden in een onrustige periode bij de dames aan de slag gegaan en heeft niet alleen de spelwijze maar ook de onderlinge verbinding veranderd. Het plezier en de spelvreugde op het veld die het team de afgelopen twee jaar uitstraalde, zijn daar zichtbare tekenen van geweest. Met een aanvallende speelstijl won de ploeg bovendien niet alleen twee keer de FIH Pro League, ook werd het team Europees (2023) en olympisch kampioen (2024). Op geheel eigen wijze heeft Paul het team dichter bij elkaar gebracht en geïnspireerd. De speelsters en de KNHB zijn Paul daar enorm dankbaar voor.”

Deel deze pagina