Lid van Verdienste en oud-international Imbert Jebbink overleden

Lid van Verdienste en oud-international Imbert Jebbink overleden

De KNHB ontving het verdrietige bericht dat Lid van Verdienste en oud-international Imbert Jebbink is overleden.

Imbert debuteerde op 11 juni 1976 in het Nederlands Elftal Heren. De wedstrijd tegen Spanje op zijn eigen club Kampong eindigde in een gelijkspel. In datzelfde jaar maakte hij deel uit van de olympische selectie die in Montreal met een vierde plaats net naast de olympische medailles greep. Imbert kwam in totaal 29 keer uit voor het Nederlands Elftal. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 2 april 1978 tijdens het WK in Buenos Aires. Nederland verloor de finale van Pakistan.

Imbert begon zijn carrière bij MHCC Hengelo. Voor zijn studie verhuisde hij naar Utrecht en werd hij lid van Kampong. Met deze club werd hij vier keer (1972, 1973, 1974 en 1976) landskampioen.

Ook na zijn hockeycarrière bleef Imbert zeer actief in de hockeywereld. In de periode 1986-1989 maakte hij onderdeel uit van de Strafcommissie van de KNHB en van 1986 tot 2016 had hij verschillende functies binnen de Commissie van Beroep. Vanaf 1995 was hij voorzitter van deze commissie.

Vanwege al zijn inspanningen voor de hockeysport werd Imbert in 2016 door de KNHB benoemd tot Lid van Verdienste.

Imbert Jebbink is 77 jaar geworden. Bestuur en medewerkers van de KNHB wensen de familie en (hockey)vrienden van Imbert veel sterkte.

Deel deze pagina