Wat vind jij van de hockey.nl app?

Doel onderzoek

Veel hockeyers, trainers, coaches, scheidsrechters, vrijwilligers en hockeyfans maken gebruik van de app van hockey.nl. Om deze app continu te blijven verbeteren, deden we onderzoek naar het gebruik ervan. Hoeveel mensen gebruiken de app? En hoe vaak gebruiken ze de app dan gemiddeld? Waarvoor gebruiken zij de app vooral, wat waardeert men het meest en wat missen ze nog? Met deze informatie willen we de app van hockey.nl verder verbeteren en deze nog beter laten aansluiten bij de wensen en behoeften van de gebruikers.

Opzet onderzoek

Voor dit onderzoek is in het voorjaar van 2024 een online enquête uitgezet via de social media kanalen van de KNHB. De enquête is door 478 respondenten van 177 verschillende verenigingen ingevuld. De meeste van hen zijn hockeyers, ouders van hockeyers of hockeyfans, maar ook scheidsrechters, trainer/coaches en vrijwilligers hebben hun input gegeven. Ook de leeftijden van de respondenten lopen uiteen. De gemiddelde leeftijd van de respondenten is 36 en het grootste gedeelte van de respondenten is tussen de 45 en 55 jaar (24%). Ook de groep jeugd (t/m 17 jaar) is goed vertegenwoordigd met 20% van de respondenten.

Resultaten

Uit de enquête blijkt allereerst dat het (zeer) waarschijnlijk is dat respondenten de hockey.nl app aan anderen zouden aanbevelen. Deze stelling krijgt een 8,4 op een schaal van 1-10 (waarbij 1 = ik zou de app zeker niet aanbevelen en 10 = ik zou de app zeker wel aanbevelen).

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 96% van de respondenten de hockey.nl app gebruikt en dat 84% daarnaast ook gebruik maakt van de club-app van zijn of haar vereniging. Respondenten geven bijna allemaal aan de app van hockey.nl meerdere keren per week (41%) of zelfs (bijna) dagelijks te gebruiken (48%). De belangrijkste redenen voor het gebruik zijn het bekijken van uitslagen en standen (91% van de gebruikers), het bekijken van het laatste nieuws over hockey (83%) en om het programma voor aankomende hockeywedstrijden te gebruiken (74%). 65% van de respondenten geeft aan hockey.nl te gebruiken voor het live volgen/bijhouden van het scoreverloop van wedstrijden. Als de meest waardevolle onderdelen van de hockey.nl app noemt men dan ook het Match Center (82%) en het hockeynieuws (55%).

Tenslotte hebben we in de enquête ook gevraagd welke functies men interessant zou vinden om de hockey.nl app aantrekkelijker te maken. Hieruit blijkt dat respondenten met name geïnteresseerd zijn in het inzien van statistieken over een wedstrijd of team en meer nieuws over breedtehockey. De komende tijd gaan we met de resultaten van dit onderzoek aan de slag.

Vragen

Heb je vragen over dit onderzoek of wil je graag de uitgebreide resultaten ontvangen? Neem dan contact op met Sascha van den Wall Bake (Projectcoördinator Kennis & Onderzoek): sascha.bake@knhb.nl.

Meer onderzoeken

Bekijk de onderzoekspagina voor andere lopende en afgeronde onderzoeken.

Deel deze pagina