Poule-indelingen Landelijke O18-jeugd reguliere competitie en herindelingen overige competities seizoen 2024-2025

Poule-indelingen Landelijke O18-jeugd reguliere competitie en herindelingen overige competities seizoen 2024-2025

De Competitieleiding van de KNHB heeft de poule-indelingen en wedstrijdprogramma’s van de Landelijke competitie, de Super competitie en de Subtopklasse O18-jeugd gepubliceerd voor seizoen 2024-2025.

De overige competities in de districten Zuid-Holland, Midden Nederland, Zuid Nederland en Oost Nederland worden ook vandaag gepubliceerd. De competities in de districten Noord Nederland en Noord-Holland volgen volgende week.

Indeling Landelijke, Super en Subtopklasse competitie O18-jeugd

Na de gespeelde voorcompetitie is op basis van de eindstanden en de herindelingscriteria bepaald wie Landelijk, Super en Subtopklasse speelt. De herindelingscriteria zijn hier te vinden.

De poule-indelingen zijn als volgt tot stand gekomen:

  • De Landelijke poules zijn volledig ingedeeld o.b.v. rating en van een “slangverdeling”. Dat wil zeggen de sterkste in een poule, de op één na sterkste in de volgende poule, et cetera.
  • Op basis van input van voorgaand seizoen en om de grootste reisafstanden te voorkomen, is in de Super O18 competitie en de Landelijke Subtopklasse deze slangverdeling niet volledig gevolgd. Bij de Super O18 zijn teams ingedeeld op basis van rating met een correctie op reisafstanden. Daarbij is het uitgangspunt dat er poules gecreëerd worden die nagenoeg gelijk zijn wat betreft ratingwaarden, maar waarbij wel de reisafstanden waar mogelijk worden beperkt. Bij de Subtopklasse worden de reisafstanden belangrijker en is de correctie daar wat sterker dan bij de andere twee competities.

De poule-indelingen kun je hieronder downloaden. De wedstrijden zijn ingelezen in het Match Center en zijn te zien op knhb.nl, hockey.nl en in de hockey.nl app.

Bij vragen kunnen de wedstrijdsecretarissen van de vereniging contact zoeken via competitie@knhb.nl.

Deel deze pagina