Bondscoach Delmee maakt trainingsgroep bekend

Bondscoach Delmee maakt trainingsgroep bekend

Jeroen Delmee, bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, heeft de namen bekend gemaakt van de trainingsgroep waarmee hij begint aan een nieuwe olympische cyclus van vier jaar richting Los Angeles 2028. Belangrijk tussenstation is het WK Hockey 2026 in Nederland en België.

Jeroen Delmée: “Na een zeer intensieve periode, waarin spelers alles opzij hebben gezet voor een maximaal resultaat in Parijs, geven we de komende periode de ruimte aan de spelers om zich ook op andere vlakken verder te ontwikkelen. Ook is dit het moment om nieuwe spelers toe te voegen om te zien wat zij kunnen betekenen voor Oranje, zowel op de korte als langere termijn. Hierdoor starten we in aanloop naar de FIH Pro League wedstrijden tegen Duitsland en België met een vrij grote trainingsgroep met veel ‘nieuwe’ namen. Voor mij zijn ze overigens niet nieuw want bijna iedereen die we nu toevoegen ten opzichte van de olympische selectie heeft wel al eens eerder in het programma meegedraaid. Er ontbreken nu dus ook een aantal bekende namen. Zij zullen in 2025 weer aansluiten bij de groep.”

Seve van Ass en Pirmin Blaak (Braxgata) maakten eerder bekend te stoppen met het Nederlands Elftal. Daarnaast is in goed overleg met Jasper Brinkman (Bloemendaal) besloten dat hij niet langer deel uitmaakt van de trainingsgroep.

Lars Balk (Kampong) en Jonas de Geus (Kampong) krijgen de ruimte  om te kunnen investeren in hun maatschappelijke carrière. Jorrit Croon (Bloemendaal) is niet in de groep opgenomen omdat hij nog revalideert van zijn blessure. Tenslotte ontbreekt de naam van Justen Blok in de trainingsgroep; ook hij sluit later weer aan.

Delmée selecteerde de volgende 31 spelers:

Achternaam Voornaam Club
Battum, van Bram Kampong
Beins Teun Bloemendaal
Bie, de Max Oranje-Rood
Bijen Koen Den Bosch
Boers Timo Den Bosch
Bonhof Daan Pinoké
Brink (GK) Hidde Pinoké
Brinkman Thierry Den Bosch
Bukkens Miles Pinoké
Dam, van Thijs Rotterdam
Dommershuijzen Luke Amsterdam
Heijden, van der Pepijn Rotterdam
Heijningen, van Steijn Rotterdam
Hoedemakers Tjep Rotterdam
Hortensius Olivier Rotterdam
Huussen David Amsterdam
Jansen Guus Rotterdam
Janssen Jip Kampong
Meijer (GK) Derk Rotterdam
Middendorp Floris Amsterdam
Mol, de Joep Oranje-Rood
Pieters Terrance Kampong
Reyenga Tijmen Oranje-Rood
Reyenga Pepijn Den Bosch
Telgenkamp Duco Kampong
Troost Joep Pinoké
Veen Lucas Bloemendaal
Veen, van der Casper Bloemendaal
Vilder, de Derck Kampong
Visser (GK) Maurits Bloemendaal
Wortelboer Floris Bloemendaal

Op 7 oktober starten de OranjeHockey Heren van TeamNL de voorbereiding richting de FIH Pro League wedstrijden die eind november en begin december in Nederland worden gespeeld.

FIH Pro League

Uitgebreide informatie over de FIH Pro League wedstrijden in Nederland en de ticketverkoop vind je via deze link.

 

Deel deze pagina