Raoul Ehren nieuwe bondscoach Nederlandse Hockeydames

Raoul Ehren nieuwe bondscoach Nederlandse Hockeydames

Raoul Ehren is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse Hockeydames. De Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) heeft met Ehren een overeenkomst gesloten tot en met de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028.

De 51-jarige Ehren is geen onbekende van de KNHB. Van januari 2011 tot augustus 2013 was hij als bondscoach betrokken bij Jong Oranje Dames, waarmee hij zowel Europees- als wereldkampioen werd. Als clubcoach van Den Bosch werd Ehren maar liefst veertien keer landskampioen en won hij elf Europese titels. Vanaf december 2020 was hij bondscoach van de dames van België. Met België klom hij van de twaalfde naar de derde plek op de wereldranglijst en werd hij in Parijs vierde op de Olympische Spelen.

Clarinda Sinnige, technisch directeur KNHB: “Met Raoul halen we een ervaren topcoach in huis. Hij kent de KNHB en het Nederlandse dameshockey heel goed. De afgelopen jaren heeft hij ook internationaal zijn sporen verdiend. Wat hij met de Belgische Dames heeft gepresteerd is enorm knap. We zijn blij dat Raoul onze nieuwe bondscoach is en dat we samen met hem de route richting de Olympische Spelen in Los Angeles kunnen inzetten.”

“Ik ben zeer vereerd met deze aanstelling”, aldus Raoul Ehren. “In mijn carrière als coach heb ik al veel meegemaakt. Op de teams die ik coachte is vaak gejaagd, omdat we met die teams al lang aan de top stonden. Dat is interessant, omdat je elke keer weer iets nieuws moet verzinnen om de concurrentie toch voor te blijven. En de afgelopen periode met België was het andersom. We zijn toen gaan jagen op de teams die boven ons stonden, waaronder Nederland. Dat is een succesvol en leerzaam traject geweest, waar ik erg dankbaar voor ben. Maar het is in mijn ogen het hoogst haalbare om van je vaderland de bondscoach te mogen zijn. Die kans is er nu en die grijp ik graag aan. Ik kijk uit naar de komende vier jaar. Ik ga er alles aan doen om samen met de geweldige spelersgroep en de KNHB aan de top te blijven.”

Deel deze pagina