Publicatie Bondsreglement seizoen 2024-2025

Publicatie Bondsreglement seizoen 2024-2025

Het bondsbestuur van de KNHB heeft op 19 juli 2024 een nieuwe versie van het Bondsreglement gepubliceerd. Het reglement is te vinden op de pagina Statuten en reglementen KNHB.

De belangrijkste wijzigingen zijn toegelicht op pagina 11 van dit document en zijn hieronder benoemd:

  • Voor de competitie voor de O12, O14, O16 en O18 teams geldt dat de spelers op 1 oktober van het lopende seizoen moeten voldoen aan de leeftijdsgrenzen van die categorie. Voor de 2e klasse, 3e klasse en lager geldt daarnaast dat gedurende een competitieseizoen er echter per team op 1 oktober van het lopende seizoen 2 spelers op de teamlijst mogen staan die maximaal 1 jaar ouder zijn. Heeft een vereniging een team waarbij er meer dan 2 spelers niet aan deze uitzondering voldoen, dan dient de vereniging voor alle spelers die niet aan de leeftijdsgrens voldoen, dispensatie aan te vragen.
  • Artikel 4.3.4.6 (BR 2023) is komen te vervallen. In dit artikel stond een speciale regeling voor invallen m.b.t. doelverdedigers. Doelverdedigers vallen nu onder de reguliere invalregels.
  • Er zijn enkele kleinere andere wijzigingen doorgevoerd ter verbetering en verduidelijking. Deze wijzigingen zijn gemarkeerd in het document in de kantlijn.

Mochten er vragen zijn over het Bondsreglement, dan kan een e-mail worden gestuurd aan competitie@knhb.nl

Deel deze pagina